Totalul afișărilor de pagină

luni, 30 mai 2011

Chris Brown


Nume: Christopher Maurice Brown
Nickname: Chris Brown, Chris Breezy
Data nasterii: 5 mai 1989
Chris Brown s-a nascut intr-un orasel din Virginia. I-a placut muzica inca de mic, fiind influentat de artistii pe care-i ascultau parintii sai: Stevie Wonder, Michael Jackson si Sam Cooke. La varsta de 13 ani a fost descoperit de niste producatori locali care au ajuns la intamplator la statia de benzina a tatalui sau. Acestia si-au dat seama ca este foarte talentat si i-au organizat o auditie in New York in fata vice-presedintelui Def Jam – Tina Davis, care a devenit mai apoi managerul artistului.
Davis l-a dus pe Brown la mai multe studiouri printre care Warner Bros si Jive, iar Chris a semnat un contract cu cel din urma. La inceputul lui 2005, solistul a inceput deja sa lucreze la primul sau album. Au fost inregistrate 50 de piese, dintre care au fost alese 15 pentru realizarea LP-ului.
Pe la jumatatea lui 2005, Chris Brown a fost prezentat pe piata muzicala cu single-ul de debut `Run It!`, care a ajuns number 1 in Statele Unite.
Primul sau album intitulat `Chris Brown` a fost lansat pe 29 noiembrie 2005 si a debutat pe locul 2 in topuri, inregistrand vanzari de peste 155.000 copii in prima saptamana. La doar 5 saptamani de la aparitia pe piata, discul primeste platina pentru vanzari de 1 milion de exemplare in US.
`Yo (Excuse Me Miss)` este cel de-al doilea hit al lui Chris Brown, care a ajuns pe locul 7 in topul US si pe 13 in UK.
Cel de-al treilea single `Gimme That` feat Lil' Wayne a fost lansat in martie 2006. Cantecul a fost scris de Sean Garrett si produs de Scott Storch.
Balada `Say Goodbye`, al patrulea single al lui Chris Brown, a debutat pe locul 79 in Billboard Hot 100 si a ajuns pe locul 10.
In iunie 2006, artistul a scos pe piata primul sau DVD, intitulat Chris Brown's Journey.
In noiembrie 2006, solistul a interpretat melodia `Thriller` ca omagiu pentru Michael Jackson la World Music Awards

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu